Sladovnícky jačmeň (Hordeum sativum odroda Malz), používaný na prípravu sladu je netradične pestovaný vo
vysokohorských podmienkach. Jeho výhodou je, že sa pestuje na menej úrodnej a na dusík pomerne chudobnej pôde,
preto je pre nás najvhodnejšou plodinou na výrobu jačmenného sladu. Čím menej totiž jačmeň obsahuje dusíka, tým
má vyšší obsah cukrov, ktorých premenou vznikne alkohol. Pri príprave zadymeného sladu využívame tradičný spôsob
sušenia, kedy počas „doťahovania“ využívame zadymovanie tvrdým drevom z buka a čerešne.
Slad u nás vyrábame dobovým manuálnym spôsobom, ktorý bol typický v druhej polovici 19.st. Jačmeň sa najskôr
očistí a niekoľko dní (zvyčajne 2-3 dni) sa máča vo vode, potom sa rozprestrie sa na betónovej ploche (humno),
kde sa nechá vo vlhku a tme klíčiť (5-8 dní). Počas tejto doby dochádza k tvorbe enzýmov, ktoré sú potrebné na
štiepenie škrobu na jednoduché skvasiteľné cukry. Počas celej doby sa jačmeň prevzdušňuje a ručne obracia, aby
nedochádzalo k jeho zapareniu.
Takto pripravený tzv. zelený slad sa na 24-48 hodín suší teplým vzduchom na hvozdoch, kde sa veľmi šetrne a
pomaly zbavuje prebytočnej vody. Pri výrobe zadymeného sladu, určeného na výrobu whisky a piva, sa počas hvozdenia
používa dym z tvrdého dreva, ktorý whisky a pivu dodáva charakteristickú jemnú dymovú vôňu.
Sudy na zrenie piva sú vyrobené z Amerického bieleho duba, ktorý je dobre známy pre svoj sladký a opekaný charakter. Vo všeobecnosti sa používajú 4 stupne vypálenia sudov, my používame tretí stupeň ,,M+,, ktorý je komplexne aromatický. Sudy na zrenie piva sa starostlivo vyberajú z našich archívnych zásob aby svojim charakterom zdokonalili chuť piva.
Je ležiak, svetlé pivo s 4,3% objemom alkoholu. Nepasterizované a nefiltrované pivo, pre ktoré je charakteristická sladkastá vôňa s jemným chmeľom na pozadí. Krásna zlatistá farba, bohatá sladová chuť s chmeľovou horkosťou a dymovým dotykom na záver. Vyrobený z podtatranskej krištáľovo čistej vody, jačmenných sladov a časťou zadymeného sladu, ktorý používame na výrobu Nestville Whisky. Dokonalá harmónia chutí s použitím vybraných odrôd chmeľov. Jedinečný charakter piva zvýrazňuje dozrievanie v dubových sudoch z amerického bieleho duba, v ktorých zrela Nestville Whisky.
Pšeničné pivo s obsahom alkoholu 4,9%. Nepasterizované a nefiltrované, ktoré vôňou pripomína sladké banány a korenistú vôňu klinčekov. Jantárová zlatá farba s jemným zákalom vytvoreným kvasinkami. V chuti prevláda sladkosť pšenice a klinčekov, veľmi jemná horkosť s vysokou rezkosťou. Vyrobené z podtatranskej krištáľovo čistej vody, jačmenných sladov, pšeničného a špeciálne vyrobeného jačmenného sladu zadymeného nad tvrdým drevom, z ktorého sa vyrába Nestville Whisky. Lahodná chuť s použitím vybraných odrôd chmeľov. Jedinečný charakter piva zvýrazňuje dozrievanie v dubových sudoch z amerického bieleho duba, v ktorých zrela Nestville Whisky.
Ležiak, tmavé pivo s 4,9% obsahom alkoholu. Nepasterizované a nefiltrované. Vyznačuje sa dominantnou vôňou karamelu a horkej čokolády. Žiarivá sýto hnedá farba. Výrazná horkosť s kávovo-čokoládovou chuťou a horkastým záverom. Vyrobený z podtatranskej krištáľovo čistej vody, jačmenných sladov a časťou zadymeného sladu, ktorý používame na výrobu Nestville Whisky. Zamatovo vyvážená harmónia chutí s použitím vraných odrôd chmeľov. Jedinečný charakter piva zvýrazňuje dozrievanie v dubových sudoch z amerického bieleho duba, v ktorých zrela Nestville Whisky.